cropped flow werkleven 1.png

Herhaling uit het verleden

Je gaat naar je leidinggevende met een enorm goed idee. Maar er wordt niets mee gedaan. Waarom luistert ze nou nooit naar je?
Of je moet straks die presentatie houden en zonder dat je weet waarom, kruipt er een gevoel van angst naar boven dat je keel lijkt dicht te knijpen.
Herken je één van bovenstaande voorbeelden?

Angsten en teleurstellingen

Veel van onze angsten en gevoelens van teleurstelling komen voort uit situaties waar we in onze jeugd mee te maken hebben gehad. Als je bijvoorbeeld als kind het gevoel hebt gehad dat je nooit werd gezien, dan kan het zo zijn dat je nu naarstig op zoek bent naar erkenning.

Maar nu ben je volwassen. En hoe effectief is je huidige reactie op bepaalde situaties?
Heb je bepaalde overlevingsstrategieën nog steeds nodig of belemmeren ze je juist in je persoonlijke groei?

Het dient je niet meer!

Er is iets aan te doen.
Heb je weleens contact gemaakt met je innerlijk kind? Met je jongere ik die in je verborgen zit? Zo niet, dan wil ik je vragen om even je gedachten naar binnen te keren en te kijken waar jouw jongere ik zit. En kijk eens hoe oud hij of zij is.
Als je dat hebt gedaan, kijk dan eens naar welke behoefte hij of zij heeft. Wil ze (ik houd voor het gemak even een meisje in gedachten, maar het kan natuurlijk ook een jongetje zijn) geknuffeld worden? Doe dat dan in gedachten. Wil ze geborgenheid, liefde of gewoon even gezien worden? Geef het haar dan.
Wil ze plezier, zorg er dan voor!

Oefening baart kunst

Als je dagelijks even naar haar kijkt, onderzoekt wat ze nodig heeft en haar dat ook schenkt, zul je gauw opmerken dat je daar als volwassen persoon ook gelukkiger van wordt. Je innerlijke kind zal gaan groeien en wordt ouder. Alles wat je innerlijke kind heeft gemist aan basisbehoeftes, kun jij geven. En hoe sterker je innerlijke kind wordt, hoe sterker jij wordt. En op een gegeven moment zul je oude (overlevings)strategieën niet meer nodig hebben omdat je meer en meer in balans komt!

Ik help je met veel liefde!

Mocht je deze oefening lastig vinden of hier vragen over hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen.

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Alle berichten
Inschrijven nieuwsbrief