Welke deur wil jij openzetten?

Opruimen kan lucht en ruimte brengen

Op dit moment lopen er bij velen van ons diverse thema’s door het leven.

Een aantal dingen lijken op zijn kop gezet, niet meer te passen of roepen emoties op. Kun jij er de vinger op leggen?

Het is in deze tijd enorm van belang dat we onze balans (her)vinden en behouden. Dat we naar binnen keren en ons innerlijk licht groots laten schijnen, om mensen die dit nodig hebben, daarmee te voeden.

Soms is het gewoon niet zo licht van binnen

Maar wat als het in jou ook niet zo heel licht is? Als er emoties opspelen waar je de oorzaak niet van weet? Als je je helemaal niet zo in balans voelt, en geen idee hebt waardoor dat komt? Of als je blijft hangen in dezelfde patronen?

Dan wordt het tijd dat je stap voor stap gaat kijken wat je mag zien, horen of voelen. Dat alles wat je weggestopt of ontkend hebt, een podium krijgt en doorleefd mag worden.
Nu hoor ik je denken: ‘Ja, maar dat is misschien wel een hele beerput en daar heb ik juist nu de kracht en energie niet voor!’

Niet alles tegelijk

Dat is ook de reden waarom ik “stap voor stap” zeg. Ik heb daar een heel mooie oefening voor die je kunt doen op een moment dat het jou uitkomt. Maar, als ik je een advies mag geven, wacht niet te lang. Want het gezegde ‘Van uitstel komt afstel’, is hierbij niet van toepassing. Alles wat je nu uitstelt, kan op een moment dat het je nog minder uitkomt, keihard naar je toe komen.

Ben je er klaar voor?

Neem een schrift en een pen bij de hand en ga lekker zitten of liggen op een plek waar je het komende half uur tot uur niet gestoord kunt worden.

En stel je dan eens voor dat je in een kasteel loopt. Een kasteel met alles erop en eraan. Zelfs kerkers. Omdat je nieuwsgierig bent naar wat er afgesloten is, zak je rustig de trappen af, naar de kerkers.

Je staat nu in de hal. Links en rechts zijn kerkers. Kijk eens goed door de hal. De kans is groot dat het niet erg licht is in de hal. Hoeveel deuren zijn er gesloten?
Achter elke deur is iets opgesloten wat op door jou gezien, gehoord of gevoeld mag worden.

Laat je leiden door je gevoel.

Bedenk eens welke deur je als eerste open zou willen maken. Zet het nummer van deze kamer in je schrift. En maak dan in gedachten de deur rustig open. En ga schrijven. Schrijf alles op wat je hoort ziet of ervaart. En als je niet weet wat je moet schrijven, begin dan met het beschrijven van de kamer. En alles wat er in je hoofd opkomt, of dit nu boosheid, verdriet, angst of iets anders is; schrijf je op. Blijf schrijven. Het mag heel ongenuanceerd zijn. Niemand anders gaat dit lezen. Beperk jezelf niet omdat je bang bent dat iemand het te zien krijgt. Maar blijf schrijven. Net zolang tot je deze kamer helemaal leeg hebt geschreven. Net zolang totdat je de deur uit deze kamer kunt verwijderen zodat hij nooit meer dicht kan gaan. Net zolang totdat deze kamer zo licht is, dat de muren ervan afbrokkelen en de kamer één wordt met de hal, die hierdoor ook weer lichter is geworden.

Je bent veilig, laat het maar komen

Tijdens het schrijven kunnen er verschillende emoties omhoog komen. Dat kan heftig zijn, laat ze maar stromen. Maar bedenk ook dat je tijdens het schrijven allerlei inzichten of oplossingen aangereikt kunt krijgen die je eerder misschien niet had gezien.

Ik wil je uitnodigen om per kamer minimaal drie pagina’s te schrijven. Ook als je niet weet wat je moet schrijven, schrijf door. En omdat we willen dat je het doorvoelt en dat er ruimte in je hoofd komt, is het van belang dat je met pen en papier gaat schrijven en niet met de pc. Op de pc spreek je beide hersenhelften aan en dat belemmert het creëren van ruimte voor het verkrijgen van inzichten.

Je zult versteld staan wat zich op papier ontvouwt. Misschien niet de eerste keer, maar probeer het dan nog eens.

Laat je verrassen!

Ik zou het fijn vinden als je je bevindingen met me wilt delen.

Mocht je ergens vastlopen of nog vragen over hebben, dan hoor ik dat graag van je.

Ik help je met liefde verder om je kamers op te schonen en de kerkers op te laten lossen in ruimtes vol liefde en licht.

Wil je een volgende stap zetten? Vraag dan een vrijblijvend inspirerend gesprek aan!

 

 

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,

Facebook
LinkedIn
Pinterest