cropped flow werkleven 1.png

“Wat je zuurstof geeft gaat leven”

Heling

Als adem coach help ik anderen door het begrijpen en bewust gebruiken van de ademhaling. De ademhaling is van groot belang voor fysieke, emotionele en mentale heling.

Tijdens mijn opleiding tot adem coach heb ik mogen ervaren dat de manier waarop je ademt ook de manier is hoe je in het leven staat. Door diverse gebeurtenissen in je leven kan het zijn dat je (onbewust) blokkades en/of negatieve emoties hebt opgebouwd waardoor je niet meer je hele lichaam van adem voorziet. Veel mensen ademen dan ook vaak niet verder dan hun borst of middenrif. Dat is erg jammer als je weet dat de rest van je lichaam daardoor onvoldoende zuurstof ontvangt.

Zoals boven in de tekst staat is zuurstof van belang om te leven. Je kan je dan misschien wel voorstellen wat er gebeurd als er in delen van je lichaam geen tot nauwelijks zuurstof komt.

Tijdens mijn opleiding tot adem coach heb ik kennisgemaakt met:

– De verbonden ademhaling;

Dit is een techniek waarmee je op een hele effectieve manier (onbewuste) oude blokkades en emoties kan verwijderen. Zuurstof heeft een hoge trilling en vastzittende blokkades of emoties een lage trilling. Door veel zuurstof naar die blokkades of emoties te brengen zal de hoge trilling hiervan de blokkade of emoties oppakken en bij de uitademing loslaten. Hierdoor ga je vrijer en dieper ademen. Ik heb hierdoor meer rust en energie in mijn lijf gekregen zonder dat ik precies wist wat ik nou had los gelaten.

– De Wim Hof (The Iceman) adem methode;

Dit is een meer fysieke methode die het lichaam vitaler maakt en helpt tegen verzuring. Deze methode helpt mij als ik mij ergens op moet focussen, als ik voor een grote uitdaging sta of als ik ergens pijn in mijn lichaam ervaar. Middels deze methode wordt het zuurstof en koolstof gehalte in je lichaam in balans gebracht en ervaar je een soort van superpower. Dankzij deze methode ben een ik een aantal uitdagingen aangegaan die ik normaal gesproken niet gedaan zou hebben.

– Hartcoherentie;

Als je veel in je hoofd zit dan gaat je hart vaak sneller kloppen en kan je bloeddruk stijgen. Ik heb ervaren hoe je je hart rustiger kan krijgen en je bloeddruk kan laten dalen. Door dit te doen ga je rust in je hoofd krijgen en zal eventuele stress verdwijnen. Je kan de cirkel van veel in je hoofd, sneller kloppend hart en wellicht hoge bloeddruk en/of stress doorbreken door coherent met je hart te gaan ademen.

Indien je interesse hebt kan je een meting van de hartcoherentie laten uitvoeren. Dit gebeurt door middel van een “clipje” die op je oor wordt geplaatst en in verbinding staat met een computer.

Door de directe feedback van je lichaam kan je met behulp van deze meting je ademhaling, emoties en stress verminderen en hartcoherentie bereiken. Stress wordt steeds meer in verband gebracht met verschillende lichamelijke en psychische klachten. Door hier preventief iets aan te doen blijf je niet alleen gezonder, maar verbeter je ook je kwaliteit van leven!


– Een adem analyse maakt vaak deel uit van een ademsessie.

Ik werk vanuit liefde en aandacht. Zo kan je profiteren van de helende oerkracht van de ademhaling. Je leert om bewust te worden van je ademhaling en hoe je deze kan gebruiken in bepaalde situaties. Denk hierbij aan een voordracht, sollicitatiegesprek of op andere momenten waarbij je wel wat hulp kan gebruiken en focus van belang kan zijn.

Je krijgt na afloop een aantal praktische tips mee naar huis zodat je ook thuis je ademhaling open kunt houden.

Indien je meer wilt weten over ademcoaching of een hartcoherentiemeting uit wil laten voeren, dan kun je contact met me opnemen.

Ik geef ook regelmatig workshops in de diverse ademtechnieken. Wil je hiervan op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief.

Ik hoop je spoedig te mogen ontmoeten.

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,