Als leidinggevende kun je met het volgende te maken krijgen:

  • Je hebt het idee heeft dat er iets op de werkvloer speelt maar kunt er niet goed je vinger op leggen.

Er is onrust, er gaan verhalen rond die niet kloppen of er is wrijving tussen medewerkers. Medewerkers praten over elkaar in plaats van met elkaar. En voor elk wissewasje komen ze bij je.

  • Je loopt vast in je werk en/of privé

Je werkt veel over, hebt het idee dat je onvoldoende aandacht aan je kinderen of partner besteed of hebt het gevoel dat er overal bergen werk op je liggen te wachten waar je niet doorheen lijkt te komen. Je hebt het gevoel de balans (even) kwijt te zijn.

  • Je hebt het gevoel dat er vanuit het team vertrouwen in de leiding ontbreekt of onvoldoende aanwezig is.

Je medewerkers houden afstand en bespreken alleen het hoogst noodzakelijke met je. Je voelt je niet serieus genomen of wordt minder tot niet meer betrokken bij zaken die binnen je team spelen.

jouw focus

Herken je dit?

Misschien ben je dan ook een leidinggevende die zorg draagt voor haar medewerkers en haar opdrachten van haar meerderen uitvoert, maar daarbij haar eigen behoeftes en kernwaarden uit het oog is verloren.

Dan loop je tegen dezelfde dingen aan als andere leidinggevende die ik begeleid!

Ze hebben vaak een schuldgevoel naar het thuisfront omdat de energie op is en er te weinig tijd over is voor het gezin.

Deze leidinggevenden hebben vaak wel een idee hoe ze het willen hebben. Ze doen er alles aan om hun (werk)leven in balans te krijgen en te behouden. Alleen lukt dit niet altijd, en kunnen ze het soms goed gebruiken om even te sparren met een coach/ervaringsdeskundige om de focus weer scherp te krijgen.

Elke topsporter heeft dagelijks een coach om mee te sparren.
Waarom een leidinggevende niet?
Ook leidinggeven is topsport!

Ik kan je helpen

Ik kan je helpen om weer met veel plezier en enthousiasme aan het roer te staan van een team dat samenwerkt, actief meedenkt om resultaten te behalen en bij een flinke verkoudheid tegengehouden moet worden om naar het werk te komen. Een team dat zijn vertrouwen aan je geeft en waar je op kunt bouwen. Een team dat werkt vanuit mogelijkheden en kansen in plaats van wantrouwen en angst.

En dat is echt mogelijk! Want niemand wil na een dag werken uitgeblust, negatief vol tegenzin uitkijken naar de volgende werkdag! Iedereen wil datgene doen waar hij/zij blij van wordt. Waar hij of zij energie van krijgt.

Dat kunnen we voor elkaar krijgen door samen te kijken naar waar jij staat, wat je wensen zijn en waar je tegenaan loopt. Het kan zijn dat dit al voldoende is om een volgende stap te zetten. Het kan ook zijn dat er naar individuele medewerkers gekeken en geluisterd moet worden omdat daar de sleutel zit naar het ontbreken van de zogenoemde flow op de werkvloer. En in sommige gevallen zal het hele team erbij betrokken moeten worden.

Dit is de eerste stap

Omdat ik in maatwerk geloof, bied ik je geen standaard coachtraject of teamtraining aan. Ik luister eerst graag naar je obstakels en wensen. Op basis daarvan kan ik aangeven welke dienst(en) ik je kan bieden. Dat kan variëren van een 1 op 1 coachsessies met jou of met je medewerker(s), afnemen van assessments tot teamtrainingen. En ook binnen deze voorbeelden zijn vele variaties mogelijk.

Wil jij weten wat ik voor jou, je medewerker of team kan betekenen?

Neem dan contact met me op, zodat we samen kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan op locatie, online of telefonisch. 

Je kunt me bereiken op 06-420 13240, of mail@danielle-egstorf.nl of het contactformulier.