Opgroeien als plakboek

Heb jij van de stickers nr. 128 voor me?

Stickertjes plakken. We zijn daar bijna allemaal helemaal gek op. Zodra er een nieuw stickerboek uitkomt, dan gaan we massaal sparen. Veelal onder het mom van onze kinderen, hahaha.

En dat klopt misschien ook wel. Want als kind worden we hier al aan blootgesteld.

Welke stickers heb je van je omgeving gekregen?

We beginnen namelijk met het accepteren van stickers die we door onze omgeving aangereikt krijgen. We hebben dan alleen nog geen mooi boek en plakken die stickers (onbewust) op onszelf. Dit kunnen hele mooie stickers zijn zoals; knap meisje, lieve jongen, hardwerkende leerling enzovoort. Maar zijn er ook stickers tot je gekomen die jouw boek een andere kleur gaven? Zoals; trage leerling, kan niet goed luisteren, jankerd, moeders kindje, enzovoort?

Wat heb je met die stickers gedaan? Gewoon geaccepteerd en dubbele over elkaar heen ‘geplakt’? Of heb je ze geruild? In veel gevallen zijn we zelf doorgegaan met onszelf trakteren op stickers. Alsof we nog lege plekken hadden op de negatieve pagina’s en die met alle geweld vol wilden hebben.

Heb je weleens gekeken naar de stickers die jij in de loop der tijd hebt gespaard? En heb je dan ook gezien met welke verzameling je verder bent gegaan? Heb je plaatjes weggegooid of geruild voor mooiere plaatjes? Of ben je doorgegaan met het verzamelen van de plaatjes die je boek alleen maar zwaarder maken?

Tijd voor opschoning!

Blader bladzij voor bladzij door je boek. Schrijf eens op welke stickers je erin geplakt hebt die misschien wel helemaal niet in je boek passen. Stickers die eigenlijk pijn doen, verdriet oproepen of je energie blokkeren.

Welke stickers zou je eruit willen halen? Of gewoon weggooien?

Wees kritisch. Kijk goed of het oude stickers zijn die helemaal niet passend zijn. Plak er niets overheen maar week ze los. Vraag je af of het echt waar is dat die sticker bij je hoort. Of heb je hem alleen maar aangenomen omdat je niet beter wist?

Moeite met loslaten?

Besef je dat er een aantal stickers weg kunnen maar vind je dit lastig? Hangt er nog een bepaalde emotie aan? Of weet je niet hoe je het aan kunt pakken?

Laat me je dan helpen om samen door je boek te bladeren.

Het opruimen ervan geeft lucht en vrijheid. Het zal de energie (weer) laten stromen.

Je hebt geen stickers nodig om je mooiste leven te leiden!

Gun jij jezelf weer lege bladzijdes voor mooie nieuwe ervaringen?

Vrijblijvend een gesprek aanvragen

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,

Facebook
LinkedIn
Pinterest