me time,focus

Van Overweldiging naar Focussen:

Jouw Weg naar Me-Time 

De dagen lijken voorbij te vliegen en voordat je het weet is er weer een week voorbij. Maar als je terugkijkt, besef je dat je nauwelijks tijd hebt gehad voor jezelf. Je bent constant bezig geweest met dagelijkse beslommeringen, het regelen van duizend-en-één dingen en werken. Maar waar blijft de tijd voor jou? Waar blijft de tijd voor dingen waar je plezier aan beleeft en energie van krijgt? In dit blog ontdek je de impact van focus op jouw leven en krijg je een eenvoudige oplossing om meer tijd en aandacht aan jezelf te besteden. 

Danielle en Faith

De Pijn van Gebrek aan Focussen 

Het gebrek aan tijd voor jezelf heeft alles te maken met focus. Je hebt je focus vooral gericht op andere zaken, die je aanvankelijk belangrijk leken. Maar wat gebeurt er als je je focus voortdurend op alles en iedereen richt, maar zelden of nooit op jezelf? Hoe ziet je omgeving je dan? Als iemand die altijd druk bezig is met van alles en nog wat? Maar kun je dat volhouden? Wil je daar verandering in brengen? Gelukkig is er een simpele oplossing voor jou! 

De Kracht van Doelen  

Het begint allemaal met het stellen van doelen. Schrijf één of maximaal twee doelen op en visualiseer hoe je leven zal veranderen als je die doelen bereikt hebt. Wat levert het je op? En wat levert het je omgeving op als jij je doelen hebt behaald? Dit helpt je om helderheid te krijgen en te begrijpen waar je naartoe wilt. 

De Magie van de Top Vijf 

 Maak vervolgens een lijst van je top vijf dagelijkse bezigheden. En kijk eens goed: staan er activiteiten op die gerelateerd zijn aan je doelen? Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, vind je gezond koken of sporten terug in je top vijf? Zo niet, hoe groot is dan de kans dat je je doelen gaat behalen? 

Liever Kleine Stappen dan Geen Stappen 

Het is tijd om te focussen! Elke dag kun je minimaal één kleine stap zetten richting je doelen. Maak het niet te groot, maar begin met kleine stappen. Want weet je wat? Iedere kleine stap is al een stap vooruit! Dus zet die stap, hoe klein hij ook is, en je zult merken dat je steeds dichter bij je doelen komt. 

Humorvolle Oproep  

En mocht je behoefte hebben aan meer informatie of hulp bij het stellen van doelen en focussen, dan ben ik er voor je! Als jouw persoonlijke gids op dit avontuurlijke pad naar Me-Time, help ik je graag om jouw doelen te bereiken. Wees gerust, ik breng ook een flinke dosis humor mee om de reis zo licht en plezierig mogelijk te maken. 

Conclusie 

Laat de dagen niet zomaar aan je voorbijvliegen zonder tijd voor jezelf vrij te maken. Ontdek de kracht van focussen op je doelen en neem dagelijks kleine stappen in de richting van wat je werkelijk wilt bereiken. Vergeet niet dat humor een geweldige bondgenoot is op deze reis. Dus neem contact met me op als je meer wilt weten of hulp nodig hebt. Het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten en te genieten van die welverdiende Me-Time! 

Gratis e-book met tips voor meer Me-Time!

Wist je dat ik een e-book heb geschreven met eenvoudige tips voor meer balans in je (werk)leven?Deze kun je gratis downloaden!

Facebook
LinkedIn
Pinterest