Focus

Waar zit jouw focus?

De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is er weer een week om. En als je terugkijkt op die week, hoeveel tijd heb je dan aan jezelf besteed? Hoeveel dingen heb jij gedaan waar je plezier aan beleefde en waar je energie van kreeg?

De kans is groot dat je alleen maar bezig bent geweest met dagelijkse beslommeringen, het regelen van 100.000 dingen, werken en ga zo maar even door.

Ga je dit volhouden?

Dat je hierdoor geen of weinig tijd voor jezelf hebt vrijgemaakt, heeft te maken met focus. Je focus lag op andere zaken. Op zaken waarvan jij in eerste instantie het idee had dat ze belangrijk waren. Maar wat als je de focus constant op alles en iedereen legt, en zelden of nooit op jezelf? Wat gebeurt er dan met je? Hoe kijkt je omgeving naar je als je altijd maar druk met van alles bent? Ga je dat jaren volhouden of zou je daar verandering in willen brengen?

Ik heb een hele simpele oplossing voor je, waardoor je ook voldoende tijd en aandacht aan jezelf kunt besteden.

Weet wat je doel is!

Om te beginnen stel je jezelf een doel.
Schrijf je doel of maximaal 2 doelen op en schrijf tevens op hoe je leven zal veranderen als je je doel(en) bereikt hebt. Wat levert het je op? Wat levert het je omgeving op als jij je doel bereikt hebt?

Schrijf vervolgens je top vijf van je dagelijkse bezigheden op. Staan daar ook bezigheden met betrekking tot je doel op?

Als voorbeeld: Je wilt afvallen. Staat gezond koken of sporten in je top vijf? Nee? Hoe groot denk jij dat de kans is dat je je doel gaat behalen?

Liever een kleine stap dan geen stap

Ga focussen! Zet iedere dag minimaal één kleine stap richting je doel in je top vijf van dagelijkse bezigheden. Maak het niet te groot. Iedere dag een kleine stap is al een stap!

Wil je meer informatie of hulp? Neem dan contact met me op.

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,

Facebook
LinkedIn
Pinterest