tijd,perfectionisme,tijdvoorjezelf,tips

Tijd raakt nooit op

Toch lijken we er altijd een tekort aan te hebben

Ken je dat gevoel? Je wordt ’s ochtends wakker en nog voordat je één voet uit bed hebt gezet, denk je aan de enorme to-do-lijst die op je wacht. Het lijkt wel een race tegen de klok. De stress begint al voordat je je eerste kopje koffie hebt gehad. Je roept naar de kinderen om op te schieten, terwijl de keuken eruitziet alsof er een tornado doorheen is gegaan. En dat is pas het begin van de dag. Het werk stapelt zich op, je blijft langer op kantoor dan je wilt, en de kinderen moeten weer in allerijl worden opgehaald. Ze lijken te ruiken dat het niet soepel verloopt en besluiten om ook nog eens de hele supermarkt leeg te kopen. Alsof je niet genoeg aan je hoofd had!

tijd

Maar weet je wat? Het kan anders!

Om te beginnen, kun je ’s avonds ontspannen naar bed gaan. Hoe? Bereid je voor op de volgende ochtend. Zet die tasjes klaar, leg je kleding klaar, en geef jezelf wat ademruimte.

En laten we het hebben over kinderen. Ze zijn eigenlijk heel goed in verantwoordelijkheid nemen. Geef ze wat kleine taken, zoals het klaarleggen van hun kleding voor de volgende dag. Ja, zelfs als het zomerjurkje in de winter wordt gekozen. En als de kleuren niet matchen, nou ja, dat is dan maar voor één dag zo. Je wordt geen slechte ouder door een beetje kleurvariatie. Je kind zal er trots op zijn dat hij/zij dit zelf heeft gedaan, en jij krijgt kostbare tijd terug.

Ja maaaar,

Maar dan komen die “ja, maar” gedachten. Misschien denk je: “Extra tijd in mijn agenda blokkeren? Maar er komt altijd wel iets tussen!” Dat klopt, het leven zit vol verrassingen. Maar hier is het geheim: die extra tijd is juist voor die onverwachte dingen bedoeld. Het geeft je de flexibiliteit om te reageren op wat er zich voordoet, zonder meteen in stress te schieten.

Perfectionisme

En laten we het hebben over perfectionisme. Het gevoel dat niemand anders de dingen kan oppakken zoals jij dat doet. Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik daar ook mee geworsteld heb. Ik heb ontdekt dat het echt anders kan, maar eerlijk is eerlijk, het was een pittige leerschool die niet zomaar verandering bracht. Soms word ik nog steeds geconfronteerd met uitdagingen, maar ik weet nu hoe ik ermee om moet gaan.

Wat belangrijk is, is dat ik mijn kennis en ervaringen graag wil delen. Als je behoefte hebt aan concrete tips en inzichten, dan sta ik klaar om te helpen. Samen kunnen we werken aan een betere balans en meer energie voor de dingen die er echt toe doen.

Liefs, Daniëlle Egstorf

Facebook
LinkedIn
Pinterest