Loopbaan,test,orienteren,doorontwikkelen,big5,werkplezier,loopbaancoach
 

Doorgaan is geen optie

Maar weggaan ook niet?

Herken je dit: “Ik weet niet goed welke kant ik op wil en daar zal ik dus eerst achter moeten komen. Mijn werk wil ik niet zomaar opgeven.”
Of dit: “Hierdoor komt steeds vaker de vraag: hoe lang hou ik dit nog vol? Maar tien jaar “opgeven” is best een grote stap en als vrienden me vragen wat ik dan wel zou willen weet ik daar echt geen antwoord op.”
tijd voor verandering

Zit jij op je plek?

Veel mensen zitten niet in de juiste functie. Ze krijgen geen energie meer van hun werk en zouden graag wat anders willen. De twee hierboven vermelde quotes hoor ik dan ook regelmatig. Ik wil wel weg, maar niet nu. Ik wil wel weg, maar ik wil niet zo’n grote stap nemen.

De meest gehoorde reden waarom iemand zijn werk niet wil opgeven heeft te maken met de drie “zekerheden”:
– Vaste aanstelling
– Vast inkomen
– Ik weet nu wat ik heb en niet wat ik krijg.

Ja, maar hoe zit het dan met de andere “zekerheden”?
– Ik krijg geen energie van mijn werk
– Dit werk hou ik niet tot mijn pensioen vol
– Ik zie geen groeimogelijkheden
– Ik word niet gehoord
– Ik werk me een slag in de rondte maar niemand lijkt het te zien
En zo kun je er vast nog meer noemen.

Voor ik verder ga, wil ik eerst iets uit de wereld helpen: loopbaanoriëntatie betekent niet dat je morgen je baan opzegt en jezelf opzadelt met diverse onzekerheden.
Nee, dat is het niet.

Een loopbaantraject ga je aan om te onderzoeken waar je energie van krijgt. Waar je kwaliteiten zitten. Waar je gelukkig van wordt, wat de beste werkomgeving voor je is. Dit alles is alleen maar oriënterend. Maar ik ga je niet beloven dat je na het traject niet vol energie de volgende stap gaat zetten 😉

Test en match

Ik bied diverse soorten loopbaantrajecten aan. Eén daarvan is de test en match.
De test en match is een online test. Deze test bestaat uit 3 onderdelen: de BIG-5-Persoonlijkheidskenmerkentest, de (basis)competentietest en de loopbaancompetentietest.
De uitkomst van de test geeft je inzicht in hoe je als persoon in elkaar steekt, waar je goed in bent (talent) én waar je blij van wordt (drijfveren). De uitslag wordt grafisch weergeven, in een document van minimaal 25 pagina’s, waardoor deze makkelijk leesbaar is en is vrij van waardeoordelen.
Met de uitkomst van de test ontstaat er een “profiel” van jou als persoon. Dat profiel bestaat uit competenties en geeft ons een beeld van jouw talenten en waar je goed in bent.

Dat profiel kunnen we matchen met de zogenaamde kwalificatiedossiers uit het onderwijs. Daarin is beschreven over welke competenties een beroepsbeoefenaar moet beschikken om succesvol te zijn in een specifiek beroep of functie.
Door jouw profiel te matchen met al deze beroepsprofielen kunnen we zien wat wel of niet “passend” is voor jou. We kijken naar je potentieel: naar wat geschikt of bij je past. We kijken dus niet alleen naar diploma’s.

  • De test-en-match-methodiek onderscheidt zich van andere testen doordat hij inzicht geeft in wat deelnemers wél kunnen en waar men wél goed in is. Het is dus in alle opzichten een positief instrument.
  • De test-en-match-methodiek, matcht als enige op het aanwezige talent en geeft inzicht in de ontwikkelbaarheid van mensen.
  •  Het opvallendste van deze test-en-match-methodiek is dat er daadwerkelijk gematcht kan worden. Met als uitkomst passende functies/sectoren (met achterliggende vacatures) of opleidingen. (3000+ functie- en opleidingsprofielen)

Online coachsessies

Zodra je de test gemaakt hebt, nodig ik je uit voor twee online gesprekken waarin we de uitkomsten van de test tot in detail bespreken. Ook kunnen we naar je CV of LinkedIn profiel kijken of andere loopbaanvragen bespreken. Deze gesprekken duren drie kwartier tot 1 uur per keer.

Die inzichten die je krijgt zorgen ervoor dat je, vaak onbewust, al kleine stapjes aan het zetten bent.

Wil je meer informatie over deze test klik dan hier: Test & Match

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan:

Of bel 06-42013240

Facebook
LinkedIn
Pinterest