Of een kale kalkoen?

Stomme vraag, hè?

Maar stel je eens voor, als je een vogel zou zijn, wat voor vogel ben je dan?

Om een en ander duidelijk te maken zal ik in dit blog de vogel als metafoor houden.

We worden allemaal geboren als een heel mooie unieke vogel met veren in de mooiste kleuren. 

Maar vaak herinneren we ons dat niet omdat we van kleins af aan andere dingen horen en zien.

Misschien heb je van jongs af aan te horen gekregen dat je te dun of te dik was. Dat je een trage leerling bent. Noem maar op. Kortom, je krijgt mee dat je niet volmaakt bent. Je bent eigenlijk stuk. Niet compleet of je mist iets.

Je bent wat je gelooft

Zoals we allemaal wel weten, ga je geloven wat je al jaren hoort. En hoeveel van ons maken het zelf ook nog eens groter? Want ja, je zelfvertrouwen en eigenwaarde groeien niet bepaald met dit soort overtuigingen.

Zo gaan de jaren voorbij en verlies je voor je gevoel al je mooie kleurrijke veren. Je hebt het idee er een paar te missen of ze zijn in jouw ogen misschien wel geknakt. De kleur is weg en voor je het weet loop je als een vleugellamme kale kalkoen rond.

En die kalkoen is steeds weer op zoek naar veren. Veren van anderen om in zijn kont te steken. Om weer voor vol aangezien te worden. Voor erkenning en noem maar op. Daar doen we dan ook nog eens de gekste dingen voor. We gaan als een bezetene aan onze carrière werken, doen de ene opleiding na de andere, helpen anderen nog voordat ze een hulpvraag hebben en ondertussen verliezen we onszelf volledig en in sommige gevallen zelfs onze dierbaren.

Is het waar?

Zal ik jou eens wat vertellen? Het klopt niet! Je kunt geen veren van anderen in je kont steken. Want weet je wat? Die passen helemaal niet! Dat is echt onbegonnen werk. Je kont zit namelijk al vol met de mooiste veren! En daar past geen enkele vreemde veer tussen! En die heb je ook helemaal niet nodig.

En nog iets, je veren kunnen helemaal niet stuk of wegraken. Je hebt ze altijd bij je. Maar omdat je het gevoel hebt dat je vleugellam bent, kunnen je veren wel tijdelijk kleurloos of verslapt raken, waardoor je niet kunt vliegen. Logisch als je bedenkt dat je zoveel energie hebt besteed aan zaken die je misschien wel hebben laten groeien maar vaak niet eens nodig waren.

Tijd voor verandering!

Het is nu de tijd om je mindset te gaan veranderen. Om in te zien dat je een hele mooie vogel bent die volledig compleet is. Om af te rekenen met al die gedachten in je hoofd die je naar beneden halen. Te stoppen met geloven dat je gebroken bent of iets mist. Je hebt namelijk alles wat je nodig hebt om je taak op aarde te volbrengen. Echt alles! Ga goed voor jezelf zorgen, zie jezelf als de mooiste kleurrijke vogel die er rondloopt. Ga pronken met je eigen veren. Je bent zo ontzettend mooi! Sla je vleugels uit. Hoe sterker en groter je ze maakt, hoe makkelijker het voor je wordt om negativiteit uit je omgeving te ‘ slaan’. 

Wil je je ook weer compleet voelen maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Heb je het idee dat je in een kooitje of aan de ketting zit en niet weet hoe je dit moet veranderen? Laat me je dan helpen. Je verdient de vrijheid om te stralen in al je mooie unieke kleuren. Neem afscheid van het beeld van die kale kalkoen. Dat helpt je niet verder.

Ga (weer) vliegen! Ga (weer) stralen! 

Facebook
LinkedIn
Pinterest