balans,werk&prive,ruimte,patroon,succesvol,onbalans,systemisch,claimen

Meer ruimte voor jezelf

Een stap naar groei

Ken je dat gevoel?

Het gevoel dat je steeds opzij stapt voor anderen, in je werk en privéleven? Dat je anderen altijd de ruimte geeft die ze nodig hebben, maar zelf zo weinig ruimte ervaart? Voor velen van ons is dit een herkenbaar scenario. Maar het verhaal van Sarah heeft ons geleerd dat dit patroon niet duurzaam is en dat het tijd is om hier verandering in te brengen.

Sarah, een leidinggevende binnen haar organisatie, kwam tijdens een bijzondere wandeling tot een belangrijk inzicht. Terwijl ze steeds automatisch ruimte maakte voor anderen op het pad, besefte ze dat dit weerspiegelde hoe ze in het leven stond. Ze gaf anderen de ruimte om te groeien, om hun werk te doen, om hun privéleven te leiden. Maar als het op haar eigen behoeften aankwam, voelde ze een knagend tekort aan ruimte, zowel in werk als privé.

balans,werk&prive,ruimte,patroon,succesvol,onbalans,systemisch,claimen

Balans in Werk en Privé

Voor leidinggevenden en medewerkers is balans tussen werk en privé van essentieel belang voor een gezond en succesvol leven. Het is niet ongewoon om anderen te helpen, en in sommige gevallen doen we dat zelfs zonder dat erom wordt gevraagd. Dit is een prachtige eigenschap, maar het kan ons ook belemmeren als het niet in balans is.

Samen met Sarah hebben we systemisch naar haar situatie gekeken, een krachtige methode om onbewuste patronen te begrijpen en positieve veranderingen aan te brengen. Tijdens deze sessies werd duidelijk dat haar ongevraagde hulp anderen afhankelijk maakte en haar eigen behoefte aan ruimte inperkte.

Claim je Ruimte

De eerste stap naar meer balans tussen werk en privé is het stoppen met ongevraagd andere mensen te helpen. Grappig genoeg helpt dit niemand en maakt het anderen afhankelijk van jou. Daarnaast kost het tijd en energie; precies de ruimte waar je zelf zo’n behoefte aan hebt!

De tweede stap die je kunt zetten is het claimen van die tijd en ruimte die je daarmee creëert. Maak bewuste keuzes over hoe je jouw tijd verdeelt tussen werk en privé. Laat ruimte voor jezelf toe en zie het als een investering in je eigen welzijn.

De Kracht van Balans

Balans tussen werk en privé is geen luxe, het is een essentiële factor voor persoonlijke groei en succes. Sarah nam de beslissing om daadwerkelijk ruimte voor zichzelf te creëren, en dat betaalde zich uit. Ze werd lid van de sportschool en voelt zich nu energieker en gelukkiger dan ooit tevoren.

De stap naar meer balans kan soms uitdagend zijn, maar kleine veranderingen kunnen tot grote resultaten leiden. Gun jezelf de ruimte om te groeien, zowel in je werk als in je privéleven.

Camino

Ontdek Jouw Balans

Ben jij ook toe aan meer balans tussen werk en privé? Een betere versie van jezelf begint bij ruimte maken voor jezelf. Als leidinggevende of medewerker kun je soms wel een steuntje in de rug gebruiken bij het creëren van balans.

Ik ben gestopt met ongevraagd te helpen, maar je kunt altijd om mijn begeleiding vragen. Als je wilt, kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen, waarin we samen kijken naar jouw eerste stap richting een evenwichtig en vervullend leven.

 en laten we samen ontdekken hoe ik je kan ondersteunen bij het vinden van balans in werk en privé.

Met liefdevolle groet,

cropped flow werkleven 1.png
PS: Ik zal je niet ongevraagd helpen, maar als je mijn begeleiding nodig hebt, sta ik voor je klaar!
Facebook
LinkedIn
Pinterest