balans,werk,leven,systemisch,familieopstellingen,herstel,welzijn

Balans vinden tussen werk

& persoonlijk leven

Het pijnpunt waar werkende mensen mee worstelen

Als werkende mensen staan we vaak voor uitdagende vraagstukken. We willen succesvol zijn in onze carrière, groeien en resultaten behalen. Tegelijkertijd streven we naar een bevredigend persoonlijk leven, waarin we tijd en aandacht kunnen besteden aan onze geliefden, hobby’s en zelfontplooiing. Het vinden van de juiste balans tussen werk en persoonlijk leven is echter een pijnpunt dat velen van ons herkennen. 

Het dagelijkse jongleren met deadlines, vergaderingen, e-mails en verantwoordelijkheden kan leiden tot overbelasting, stress en het gevoel tekort te schieten op beide fronten. Gelukkig biedt systemisch werken/familieopstellingen een waardevolle benadering om dit pijnpunt aan te pakken en de gewenste balans te herstellen. 

Het overweldigende gevoel van disbalans

Het begint vaak met een sluimerend gevoel van disbalans. Je merkt dat je steeds meer tijd en energie besteedt aan je werk, waardoor er minder ruimte overblijft voor jezelf, je familie en je persoonlijke behoeften. Dit kan leiden tot gevoelens van schuld, frustratie en een gebrek aan vervulling. 

Balans

De gevolgen voor gezondheid en relaties

Het negeren van de balans tussen werk en persoonlijk leven kan ernstige gevolgen hebben. Stress en overbelasting kunnen leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen, zoals burn-out en depressie. Bovendien kunnen relaties met dierbaren worden geschaad door gebrek aan tijd, aandacht en emotionele beschikbaarheid. 

Systemisch werken als sleutel tot balans

Systemisch werken en familieopstellingen bieden een krachtige aanpak om de oorzaken van disbalans te onderzoeken en te transformeren. Door middel van opstellingen worden de verborgen dynamieken, verstrikkingen en onverwerkte gevoelens die jou beïnvloeden, zichtbaar gemaakt. Dit helpt om bewustzijn te creëren en nieuwe perspectieven te ontdekken. 

Het ontrafelen van belemmerende patronen

Tijdens de opstellingssessies worden de poppetjes en symbolen gebruikt om jouw situatie in kaart te brengen. Hierdoor kun je de onderliggende patronen en verstrikkingen zien die jou uit balans houden. Het doorbreken van deze belemmerende patronen opent de deur naar verandering en helpt je om bewuste keuzes te maken die jouw welzijn bevorderen. 

Herstel van balans en welzijn

Het resultaat van systemisch werken is vaak opmerkelijk. Door het verkrijgen van inzicht en het aanpakken van de dieperliggende oorzaken, kun je jouw werk- en persoonlijke leven opnieuw in evenwicht brengen. Je leert grenzen stellen, prioriteiten stellen en keuzes maken die in lijn zijn met jouw waarden en behoeften. Dit leidt tot meer voldoening, veerkracht en geluk, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. 

Danielle Egstorf is een vrolijke en vriendelijke vrouw. Ze luistert heel goed en kan de vinger snel op de zere plek leggen. Ze heeft mij verschillende mogelijkheden aangeboden om me te coachen. Bijvoorbeeld m.b.v. opstellingen en diverse vraagtechnieken om mij inzicht te geven in mijn situatie. Danielle geeft vertrouwen en ze straalt een fijne rust uit.

Bij haar voel je dat je mag zijn.

Anna S.
Care professional

Worstel jij met de balans tussen je privé en werk?

Ben jij een werkende professional die worstelt met de balans tussen werk en persoonlijk leven? Wil je graag meer inzicht krijgen in de dieperliggende patronen die jou beïnvloeden en wil je stappen zetten naar een gebalanceerder en vervullend leven? Neem dan vandaag nog contact met mij op. 

Als ervaren coach en beoefenaar van systemisch werken en familieopstellingen help ik jou graag bij het herstellen van de balans, zodat je kunt floreren op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Samen zetten we de eerste stap naar een leven in harmonie!

 

Met vriendelijke groet,

Daniëlle Egstorf

balans,werk,leven,systemisch,familieopstellingen,herstel,welzijn
Facebook
LinkedIn
Pinterest