cropped flow werkleven 1.png

Stel je eens voor

Je loopt in een heel mooi berglandschap.
Je voelt je mentaal en fysiek erg lekker, het weer is goed en je bent in goed gezelschap. Op het moment dat je aan de voet van een steile berg staat, denk je in eerste instantie ‘dat gaat me lukken’. Na een kwartier zwoegen krijg je al een beetje spijt dat juist voor die route hebt gekozen. Als je er al überhaupt voor hebt kunnen kiezen. Tijdens het lopen ervaar je verschillende emoties.

Het leven is niet anders

En zo is het leven ook. Je beleeft moeilijke stukken die lijken op het beklimmen van een berg. Soms lijkt er geen einde aan te komen. En iedere keer als je er bijna denkt te zijn, blijk je na een bocht nog tientallen meters te moeten klimmen.
Het grote verschil tussen het leven en een echte berg, is de manier waarop je ernaar kijkt. Je mindset.

Pieken en dalen

Bij een berg merk je al snel dat na elke klim een recht stuk of afdaling volgt. In het leven besef je dat vaak een stuk minder. En toch is die ontspanning er wel. Na elke klim, of dieptepunt, volgt altijd een daling of hoogtepunt. En dan is het de kunst om niet te gaan rennen, maar om te genieten van de beloning die je na die zware klim ten deel valt. Te genieten van het hier en nu. Niet te blijven hangen in het pad dat je hebt bewandeld, en niet vooruitkijken en bij voorbaat al te focussen op wat er nu weer aan tegenslag op je pad zal komen. Neem de tijd om te genieten van het NU. Voel hoeveel je hebt doorstaan en rust even uit van de klim. Je zult merken dat je energie sneller toeneemt dan wanneer je doorrent, aan het verleden blijft denken of je gedachten op de toekomst projecteert.

Euforie en genieten

Nog even terug naar die berg. Wat doet het met je als je na veel gezwoeg op de top van de berg staat? Hoe voel je je als je de daling in gaat zetten? Wat gaat er door je heen als je na de daling achterom kijkt en beseft welke weg je hebt afgelegd?

Bekijk nu ook eens op die manier naar de zware periodes die je in je leven hebt gehad. Hoe kijk je daarop terug? Wat heeft het je gebracht? Wat doet het met je als je ziet wat je hebt achtergelaten?

Sta er af en toe bij stil

Als je in een zware periode zit of terechtkomt, dan ik hoop dat je kunt terugdenken aan die berg. Dat je je realiseert dat er altijd een recht stuk komt of misschien zelfs wel een daling. En als dat rechte stuk of die daling er dan is, geniet er dan van. Besef hoe ver je bent gekomen en wat je allemaal hebt overwonnen.

Mocht je moeite hebben om het pad achter je los te laten?
Laat me je dan helpen. Neem vrijblijvend contact met me op zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ik zorg voor wat lekkers, zorg jij voor de thee?

Met liefdevolle groet,

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Alle berichten
Inschrijven nieuwsbrief