Rust door middel van je ademhaling

Je kent het vast wel. Je rent van de hele dag van hot naar her. Van huis naar school, van school naar het werk, van werk weer terug naar school, snel eten en hup naar de club.

Door al dit rennen en vliegen vergeten we vaak op een juiste manier adem te halen.

Op het moment dat zo enorm druk bent, word je ook druk in je hoofd. Daar zitten immers de lijstjes die je vandaag voor diverse deadlines hebt op te lossen. Door de drukte in je hoofd ga je sneller bewegen. Als je sneller gaat bewegen dan ga je ook sneller ademen. Als je sneller gaat ademen, dan gaat je hart ook sneller kloppen.

Waar een verkeerde ademhaling toe kan leiden:

Een verkeerde ademhaling kan leiden tot:

Hyperventilatie
Pijn in de borst
Onvoldoende zuurstof in je organen waardoor je medische klachten ontwikkelt
Obstipatie
Hoofdpijn
Stress

Het fijne is dat je het ook allemaal weer kunt omkeren. Een rustige ademhaling brengt een rustigere hartslag. Een rustigere hartslag brengt rust in je hoofd. En met rust in je hoofd heb je overzicht en geen last van stress met alle bijkomende kwalen.

Wat is een goede ademhaling?

Een goede ademhaling voor volwassenen ligt tussen de 6 en 10 keer per minuut. Om erachter te komen hoe vaak jij ademt, en dit eventueel aan te passen kun je het volgende doen: Door je gegevens hieronder in te vullen ontvang je toegang tot een gratis filmpje met instructies voor een goede ademhaling.

Wil je liever begeleid worden?

Wil je liever begeleid worden? Ik bied zowel individuele als ademsessies in groepsverband aan.

Ook ben ik in het bezit van meetapparatuur om te meten hoe je ademt en wat er gebeurt als je hierin een kleine wijziging aanbrengt.

Gun jezelf een ontspannen leven en neem nu nog contact met me op!