“Wat je zuurstof geeft gaat leven”

 

Optimaliseer je Gezondheid en Prestaties

Als ademcoach help ik werkende mensen zoals jij om de kracht van de ademhaling te begrijpen en bewust te gebruiken. De ademhaling speelt een cruciale rol bij fysiek, emotioneel en mentaal herstel.

Tijdens mijn opleiding tot ademcoach ontdekte ik dat de manier waarop je ademt een weerspiegeling is van hoe je in het leven staat. Door verschillende gebeurtenissen kunnen er (onbewust) blokkades en negatieve emoties ontstaan, waardoor je lichaam niet volledig van zuurstof wordt voorzien. Veel mensen ademen oppervlakkig, beperkt tot de borst of het middenrif. Het is jammer, want dit betekent dat andere delen van je lichaam onvoldoende zuurstof ontvangen.

Zuurstof is van vitaal belang voor een gezond leven. Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als bepaalde delen van je lichaam nauwelijks zuurstof krijgen.

Tijdens mijn opleiding tot ademcoach heb ik kennisgemaakt met verschillende ademhalingstechnieken, waaronder:

  1. De Verbonden Ademhaling: Deze effectieve techniek helpt je (onbewuste) blokkades en emoties op te ruimen. Zuurstof heeft een hoge trilling, terwijl blokkades en emoties een lage trilling hebben. Door voldoende zuurstof naar deze blokkades en emoties te brengen, zal de hogere trilling van zuurstof de blokkades oppikken en bij de uitademing loslaten. Dit resulteert in een diepere en vrijere ademhaling. Ik heb meer rust en energie in mijn lichaam ervaren, zonder precies te weten welke blokkades ik had losgelaten.

  2. De Wim Hof (The Iceman) ademhalingstechniek: Deze methode verbetert je vitaliteit en helpt verzuring tegen te gaan. Het heeft me geholpen bij het focussen op uitdagingen, bij het overwinnen van obstakels en het verlichten van fysieke pijn. Door middel van deze techniek wordt het zuurstof- en koolstofdioxidegehalte in je lichaam in balans gebracht, waardoor je een soort ‘superkracht’ ervaart. Dankzij deze methode ben ik uitdagingen aangegaan die ik normaal gesproken niet zou durven.

  3. Hartcoherentie: Als je veel in je hoofd zit, kan je hartslag versnellen en je bloeddruk stijgen. Ik heb geleerd hoe ik mijn hartslag kan vertragen en mijn bloeddruk kan verlagen. Dit brengt rust in mijn hoofd en vermindert stress. Door coherent met je hart te ademen, doorbreek je de vicieuze cirkel van een druk hoofd, snelle hartslag en mogelijk hoge bloeddruk en stress.

Metingen

Ik bied ook hartcoherentiemetingen aan. Dit wordt gedaan met behulp van een “clip” die op je oor wordt geplaatst en verbonden is met een computer. Met deze meting krijg je directe feedback van je lichaam, waardoor je je ademhaling, emoties en stress kunt reguleren en hartcoherentie kunt bereiken. Stress wordt steeds vaker in verband gebracht met verschillende lichamelijke en psychische klachten. Door preventief actie te ondernemen, blijf je niet alleen gezonder, maar verbeter je ook je kwaliteit van leven.

Een ademanalyse maakt vaak deel uit van een ademsessie. Ik werk met liefde en aandacht, zodat je kunt profiteren van de helende kracht van de ademhaling. Je leert bewust te worden van je ademhaling en hoe je deze kunt gebruiken in verschillende situaties, zoals presentaties, sollicitatiegesprekken en andere momenten waarop je hulp en focus nodig hebt.

Na elke sessie krijg je praktische tips mee naar huis, zodat je je ademhaling ook thuis kunt blijven verbeteren.

Wil je meer weten over ademcoaching of een hartcoherentiemeting ondergaan?

Ik geef regelmatig workshops over diverse ademhalingstechnieken. Dit kan op locatie en bij bedrijven. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Optimaliseer je gezondheid en prestaties door bewust met je ademhaling aan de slag te gaan. Samen kunnen we de kracht van de ademhaling ontdekken en je leven positief transformeren.